روش های کنترل و حذف طعم و بو در آب | شرکت شاران صنعت

روش های کنترل و حذف طعم و بو در آب به منظور افزایش کیفیت آب به خصوص در آب آشامیدنی برای ایجاد مقبولیت برای مصرف کننده مورد توجه قرار می گیرد. روش های حذف بو و طعم آب موجب گوارا شدن آب می شوند. البته می بایست تا حد امکان با کنترل و حذف منبع تولید کننده طعم و بو از این امر پیش گیری نمود. حذف طعم آب و حذف بوی آب به وسیله ی روش های گوناگون تصفیه آب و تصفیه فاضلاب انجام می شود.

 

اهمیت طعم و بوی آب

با توجه به اینکه آب ماده ای بدون طعم و بو است لذا برای مصرف کننده وجود طعم و بو در آب معادل با آلودگی آب در نظر گرفته می شود که البته در بسیاری از موارد صحیح می باشد و طعم و بو ناشی از آلاینده هایی است که می تواند برای سلامت انسان نیز مضر باشد.

 

عوامل ایجاد طعم و بو در آب

آلاینده های که موجب ایجاد بو در آب می شوند تقریبا همواره موجب ایجاد طعم نیز می گردند. اما عکس این امر  صحیح نمی باشد زیرا مواد معدنی بسیاری وجود دارند که ایجاد طعم می کنند اما به هیچ عنوان تولید بو نمی کنند. ترکیبات گوگردی اصلی ترین عوامل مولد بو و طعم در آب هستند که بو و طعمی مشابه تخم مرغ گندیده را تولید می نمایند.

منابع ایجاد طعم و بو شامل موادی است که در تماس و چرخه آب در طبیعت و یا توسط فعالیت های انسان وارد آب می شود و شامل موارد زیر می باشد :

مواد معدنی ( ترکیبات معدنی معمولا موجب ایجاد طعم هایی در آب می گردند که مستقل از بو می باشند ) و مواد قلیایی ( مواد قلیایی طعم تلخی به آب می دهند )

فلزات ( نمک های فلزی معمولا طعم شور و یا تلخ به آب می دهند )

مواد آلی مانند محصولات تولید شده در صنایع نفتی ( معمولا تمایل به تولید هر دو خاصیت طعم و بو را دارا هستند ) و همچنین واکنش های بیولوژیکی این مواد آلی که ممکن است باعث تولید مایعات و گازهای مولد طعم و بو در آب گردد.

رنگ های مشتق از خاک

مواد آلاینده موجود در انواع فاضلاب و پساب

 

انواع روش های کنترل و حذف طعم و بو در آب

انواع روش های کنترل و حذف طعم و بو در آب شامل موارد زیر می باشد :

گند زدایی و اکسیداسیون با کلر و ازن

مواد شیمیایی

هوادهی

انعقاد و لخته سازی

جذب سطحی

 

روش گند زدایی و اکسیداسیون با کلر و ازن جهت حذف بوی آب و حذف طعم آب

اکسیداسیون شیمیایی به منظور تجزیه کردن انواع ترکیبات آلی به وسیله عوامل اکسیدکننده مانند ازن ، کلر و پرمنگنات پتاسیم مورد استفاده قرار می گیرد. این روش جهت جلوگیری از رشد انواع جلبک مولد طعم و بوی آب مورد استفاده قرار می گیرد.

 

روش هوادهی برای حذف طعم و بوی آب

هوادهی آب جهت اکسیداسیون ترکیباتی مانند املاح آهن و یا تخلیه انواع گازهای محلول در آب مورد استفاده قرار می گیرد. هوادهی همچنین موجب افزایش اکسیژن محلول در آب و به طور کلی بالارفتن کیفیت آب شرب می شود.

 

روش انعقاد و لخته سازی برای حذف طعم و بو از آب

در این روش با استفاده از مواد منعقد کننده عوامل ایجاد طعم و بو ترسیب یافته و از آب جدا می شوند.

 

روش جذب سطحی برای حذف بو و طعم آب

در این روش استفاده از جاذب سطحی مانند فیلتر کربنی موجب جذب شدن عوامل مولد طعم و بو در آب می شویم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *