مخازن آب – مخزن آب | شرکت شاران صنعت

مخازن آب GRP

مخازن آب به منظور ذخیره سازی و نگهداری آب جهت مصارف گوناگون از جمله آشامیدنی ، آتش نشانی ، آبیاری ، مصارف شستشو به کار می روند. پرمصرف ترین مخازن شامل مخزن آب آشامیدنی و آب آتش نشانی می باشد. مخزن آب معمولا از جنس های پلی اتیلن ، فلزی ، استنلس استیل ، گالوانیزه و کامپوزیتی GRP ( به خصوص مخازن کامپوزیتی SMC ) ساخته می شوند که هرکدام از این جنس ها دارای مزایا و معایب خاص خود بوده و به منظور انتخاب صحیح می بایست جنبه های گوناگون مورد بررسی و توجه قرار گیرد.

 

مخازن آب آشامیدنی – مخزن آب آشامیدنی

مخازن آب آشیمدنی عموما از جنس های پلی اتیلنی ، گالوانیزه و کامپوزیتی GRP طراحی و ساخته می شوند. نکته بسیار مهم در تولید مخازن آب آشامیدنی این است که چه در انتخاب مواد پایه تولید پلی اتیلن و کامپوزیت و چه در انتخاب پوشش مخازن فلزی و فولادی می بایست استاندارد های آب آشامیدنی به طور کامل رعایت گردد.

 

مخازن آب آتش نشانی – مخزن آب آتش نشانی

مخازن آب آتش نشانی عموما از جنس های پلی اتیلنی ، گالوانیزه و کامپوزیتی GRP طراحی و تولید می گردند.

 

مخازن آب پلی اتیلنی – مخزن آب پلی اتیلنی

مخازن آب پلی اتیلنی شامل مخازن پلی اتیلنی سه لایه ، دو لایه و تک لایه و همچنین مخازن پلی اتیلنی اسپیرال کاروگیت می باشند. به دلیل وزن کم ، مقاومت بالا در برابر خوردگی و قیمت مناسب این مخازن از محبوبیت زیادی برخوردار هستند.

 

مخازن پلی اتیلنی دفنی – مخزن پلی اتیلنی دفنی

مخازن پلی اتیلنی دفنی از جنس اسپیرال کاروگیت می باشند و با توجه به مقاومت خوب آن ها در مقابل فشار وارده خاک از قابلیت دفن در داخل زمین برخوردار هستند.

 

مخازن آب فلزی – مخزن آب فلزی

مخازن آب فلزی به دلیل مقاومت بالای فولاد در مقابل فشار آب دارای مزیت می باشد. مهمترین نقطه ضعف این مخازن بحث خوردگی می باشد که می بایست بوسیله یک پوشش رنگ یا گالوانیزه مناسب این امر برطرف گردد.

 

مخازن آب گالوانیزه – مخزن گالوانیزه

مخازن آب گالوانیزه به دو صورت مخزن گالوانیزه گرم و مخزن گالوانیزه سرد قابل اجرا می باشند و به دلیل استحکام و مقاومت نسبتا خوب در برابر خوردگی متداول می باشند.

 

مخازن آب کامپوزیتی – مخزن آب کامپوزیتی – مخزن آب فایبرگلاس

مخازن آب کامپوزیتی یا مخازن آب GRP با توجه به کیفیت بالا و سرعت اجرای آن در حال گسترش هستند. محل نصب و قرار گیری این مخازن میتواند روی سطح زمین، سقف، زیرزمین و حتی داخل ساختمان ها نیز باشد. کامپوزیت‌ های پلیمری یا فایبرگلاس شامل ترکیبی از پشم شیشه و مواد نفتی می­‌باشد که در فرآیندهای مختلف به صورت صفحات و قالب های آماده درآمده و با مونتاژ این صفحات می­‌توان سازه‌­ها و مخازن گوناگون را ساخت.
کامپوزیت به ترکیبی از دو یا چند ماده با ویژگی های خاص می­گویند که ماده جدید تشکیل شده دارای خواص متفاوتی از مواد تشکیل دهنده است. یکی از این مواد تشکیل دهنده تجمعی از ذرات یا فیبرها هستند که به فاز مجزا یا تقویت کننده معروف است. فاز دیگر که ماتریکس نامیده می­شود از جامدات قابل شکل گیری تشکیل شده است. عملکرد یک ترکیب کامپوزیتی براساس خواص شیمیایی و مکانیکی مواد تشکیل دهنده آن سنجیده می­شود. منظور از GRP، ترکیب فیبر یا شیشه (فاز تقویت کننده) با رزین های ترموپلاستیک (فاز ماتریکس) است.
مواد بکاررفته در تهیه این مخازن کامپوزیت می‌توانند قابلیت­های مهمی مانند تحمل دماهای بالا و مقاومت در برابر محلول‌های مختلف را ایجاد کند و سبب برتری مخازن کامپوزیتی نسبت قیمت مخازن فایبرگلاس و قیمت منبع آب فایبرگلاس است. بسته به رزین انتخابی در تولید مخزن و دیگر عوامل طراحی، تمامی این قابلیت ها می­تواند  تغییر کند. در کل این مخزن کامپوزیت توانایی تحمل اکثر اسیدها، قلیاها و مواد شیمیایی را دارند. از این مخازن در صنایع برای تهیه محلولهای شیمیایی، نگهداری سیالات مختلف، مخازن نگهداری آب آشامیدنی، مخازن آب GRP ، مخازن آب آتشنشانی GRP ، مخازن کامپوزیتی تحت فشار و سپتیک تانک­ ها  استفاده می­‌شود.
رزین مخازن کامپوزیتی : رزین ها بوجود آورنده خاصیت های شیمیایی، الکتریکی و گرمایی در کامپوزیت ها هستند. رزین های پلاستیکی در دو کلاس مختلف وجود دارند: رزین های ترموست و رزین های ترموپلاستیک. از دیدگاه کاربردی، رزین های ترموست در دماهای بالا شکل می پذیرند و به همین دلیل در دمای بالا ذوب نمی شوند و تغییر شکل نیز نمی دهند. رزین های ترموپلاستیک تحت دماهای بالا ذوب می شوند و هنگامی که در دمای محیط قرار می گیرند سرد شده و شکل مورد نظر را به خود می گیرند. انواع رزین‌های ترموست شامل پلی استر ، وینیل استر و اپوکسی می باشند. انواع رزین‌های ترموپلاستیک شامل پلی پروپیلن ، پلی اتیلن ، نایلون و استالدئید می باشند.
بخش تقویت کننده مخازن کامپوزیتی :مقدار زیادی از استحکام این مخازن وابسته به نوع، مقدار و ترکیب بندی فیبرهای بکاررفته در این مخازن است. فایبرگلاس ماده­ای است که بطور عمده در ساخت این ترکیبات بکار می­رود. مهمترین این فیبرها شامل S-Glass ،  S-Glass , فیبرهای کربن یا گرافیت ، فیبر های آرامید یا پلی آمید های آروماتیک ، فیبرهای طبیعی مثل Sisal، Hemp، Flax  می باشند.
مزایای استفاده از کامپوزیت‌های GRP :
مقاومت در برابر خوردگی: کامپوزیت‌ های GRP، ضد زنگ، ضد پوسیدگی و در مقابل اکثر مواد شیمیایی مقاوم هستند. این ویژگی باعث می­شود تا بتوان از این مخازن در صنایعی که امکان خوردگی در آنها زیاد است، مثل صنایع فرآوری مواد شیمیایی و صنایع تصفیه آب استفاده کرد. این خاصیت به افزایش طول عمر مخازن و کاهش نگهداری های ویژه از این مخازن آب GRP بسیار کمک می کند.
استحکام بالا، وزن کم: کامپوزیت‌ های GRP در مقایسه با وزن کمی که دارند، دارای استحکام بسیار بالا هستند. این ویژگی باعث شده تا در صنایع یا محلهایی که وزن به عنوان یک عامل محدودکننده است، بتوان به راحتی از مخازن GRP بهره برد.
ثبات: کامپوزیت‌های GRP تحت فشارهای مختلف فیزیکی، محیطی و گرمایی تغییرشکل نمی دهند و به خصوص مخازن آب GRP ثبات خود را حفظ می‌کنند.
عایق در برابر الکتریسیته و جذب کم رطوبت: این کامپوزیت‌ها در برابر الکتریسیته عایق بسیار خوبی هستند و همچنین جذب رطوبت در آنها بسیار پایین است درنتیجه در مکانهایی که رطوبت بالا است نیز می توان به راحتی از این مخازن استفاده کرد.
عدم نفوذ اشعه UV و نور: این خاصیت باعث جلوگیری از رشد جلبک ها و همچنین جلوگیری از تبخیر کلر تزریق شده به آب به منظور گندزدایی می­شود.
روش های مختلف قالب گیری کامپوزیت‌ GRP :
مخازن کامپوزیتی SMC یا Sheet Molding Compound : این ترکیبات دارای فایبرگلاس های پراکنده (۱ تا ۲ اینچی) در ماتریکس رزین هستند. آرایش فیبرها می­تواند تک جهته، تصادفی و یا ترکیبی از هردو اینها باشد. تولید SMC تحت فرآیندی مداوم و خودکار صورت می گیرد. محصول نهایی ورقه هایی انعطاف پذیر و چرم مانند هستند که به راحتی بریده می شوند. SMC های استاندارد حاوی ۳۵ درصدوزنی فیبرهای جهت دار تصادفی هستند. از آنجایی که در تهیه SMC هیچ اختلاطی صورت نمی گیرد، در نتیجه فیبرها دست نخورده و در اندازه واقعی خود باقی می­مانند. مزایای این روش شکل گیری، تولید پنل­ هایی با استحکام بالا و سطح صاف می باشد.
مخازن کامپوزیتی BMC یا Bulk Molding Compound : این ترکیب شامل فیبرهای کوتاه (۱/۸ تا ۱/۲ اینچی) و نیازمند رزین های حاوی پرکننده­ها، کاتالیزور، رنگدانه و دیگر مواد افزودنی است. به دلیل فرآیند اختلاط استحکام این ترکیبات نسبت به شکل های آماده قالب گیری کمتر است. با این حال ایر روش، روشی اقتصادی است و دارای گستره مختلفی برای حجم های بالاست.
قالب‌گیری کامپوزیت مایع LCM : در این روش یک توده خشک داخل قالب قرار می­گیرد، قالب عایق‌بندی می‌­شود و رزین های ترموست مایع داخل قالب تزریق می­شوند. هنگامی که رزین خلل و فرج های موجود را پر کرد، شروع به سخت شدن می­کند و درنهایت کامپوزیت از قالب خارج می­شود. محصول نهایی تقریبا می تواند ۱۵ تا حداکثر ۵۰ درصد وزن خود را تحمل کند. یکی دیگر از شکل های تقویت کننده بکار رفته در فرآیند LCM ، مت mat می باشد. این ماده در اثر توزیع تصادفی فیبرها به شکل رول و یا صفحه ای تشکیل می شود. کاربرد آنها محدود به قسمت هایی است که نسبتا صاف هستند و یا دارای انحنا در یک سطح هستند.
روش های مونتاژ مخازن کامپوزیتی :
معمولا اجرای مخازن کالمپوزیتی به خصوص جهت مخازن آب آشامیدنی و مخازن آب آتش نشانی به دو صورت انجام می شود.
مونتاژ مخازن آب کامپوزیتی در محل پروژه: در این روش قالب‌ها به صورت آماده به محل پروژه حمل شده و در محل مونتاژ می­‌شوند.
مخازن آب کامپوزیتی آماده: در این روش قالب‌ها به صورت آماده در محل کارخانه سازنده مونتاژ و مخزن به صورت آماده به محل پروژه حمل می­شود.

 

فروش مخزن آب – خرید مخزن آب

به منظور خرید مخزن آب و در یافت قیمت مخزن آب می توانید با واحد فروش شرکت تماس حاصل کنید.