پکیج تصفیه فاضلاب خانگی یا منازل مسکونی شامل دستگاه های کوچک و اقتصادی جهت تصفیه فاضلاب های ناشی از یک واحد مسکونی ، آپارتمان مسکونی یا حتی فاضلاب ناشی از یک چشمه تولید فاضلاب مشخص در واحد مسکونی می باشد. این پکیج ها به نحو پیش ساخته به محل ارسال و به راحتی نصب و راه اندازی می شوند.
معمولا هدف از نصب پکیج تصفیه فاضلاب مسکونی استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده در مصارف گوناگون واحد مسکونی مربوطه و تامین استاندارد محیط زیست می باشد. اصطلاح پکیج تصفیه فاضلاب خانگی معمولا به پکیج های با ظرفیت کمتر از ۵ متر مکعب در شبانه روز و برای جمعیت یک تا حداکثر ده خانوار به کار برده می شود لذا برای کسب اطلاعات در مورد پکیج های با ظرفیت های بالاتر جهت جوامع بزرگتر به صفحه پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی و تصفیه فاضلاب جوامع کوچک مراجعه نمایید.
جنس پکیج تصفیه فاضلاب خانگی
به دلیل سبکی و سهولت اجرا پکیج تصفیه فاضلاب خانگی عموما از جنس پلی اتیلنی و سایر جنس های پلیمری می باشند. همچنین این سیستم ها از جنس فلزی نیز ساخته می شوند. مواردی از جمله مقاومت سازه ای ، مقاومت در برابر خوردگی سبک بودن تا حد ممکن ، نصب آسان ، ملاحظات اقتصادی و بسیاری موارد دیگر در انتخاب جنس مورد نظر قرار می گیرد.
کاربرد پکیج تصفیه فاضلاب خانگی
در کلیه مراکز مسکونی که فاضلاب تولید می شود دستگاه تصفیه فاضلاب خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع دستگاه تصفیه فاضلاب خانگی
پکیج های تصفیه فاضلاب خانگی معمولا برای یک تا ده خانوار مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت فاضلاب ورودی بر اساس جمعیت ساکن در واحد مسکونی به طور دقیق قابل محاسبه می باشد. کلیه فاضلاب های تولید شده در واحد مسکونی شامل فاضلاب سیاه ناشی از توالت ها و فاضلاب خاکستری ناشی از شستشو و غیره امکان ورود به پکیج تصفیه فاضلاب خانگی را دارا می باشند.
در برخی موارد فاضلاب سنگین ناشی از توالت ها به اگوی شهری وارد می شود و در این صورت جهت تصفیه فاضلاب خاکستری می بایست از پکیج های تصفیه فاضلاب خاکستری استفاده نمود.
مزایای پکیج های تصفیه فاضلاب خانگی
سبک بودن و قابلیت حمل و نقل
امکان استقرار در موتورخانه ، فضای باز و پشت بام
راندمان بالا در تصفیه جهت استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده
ظاهر مناسب و حداقل بودن ابعاد سیستم تصفیه فاضلاب خانگی
عدم تولید بوی آزار دهنده
نصب ساده و سریع
آسان بودن بهره برداری پکیج تصفیه فاضلاب خانگی
روش های تصفیه در دستگاه تصفیه فاضلاب خانگی
در پکیج تصفیه فاضلاب خانگی با توجه به موارد مصرف فاضلاب تصفیه شده و میزان فضای موجود جهت استقرار پکیج از ترکیب روش های زیر استفاده می شود:
فرآیند لجن فعال با بستر ثابت IFAS
فرآیند بیوراکتور غشایی با بستر متحرک MBBR
فرآیند بیوراکتور غشایی MBR
روش های فیلتراسیون مانند:
روش فیلتر شنی ، فیلتر کربنی ، فیلتر میکرونی ، اولترافیلتر
روش های ضدعفونی مانند:
تزریق آب ژاول و هیپوکلریت کلسیم
ازن زنی
اشعه فرابنفش UV
تولید بو در پکیج تصفیه فاضلاب خانگی
دستگاه تصفیه فاضلاب خانگی با توجه به طراحی و تکنولوژی ساخت و کاربرد روش های هوازی و عدم تولید شدن گازهای مولد بو به هیچ عنوان تولید بوی آزار دهنده نمی کند.
دستگاه تصفیه فاضلاب خانگی در مقایسه با سپتیک تانک
در پکیج تصفیه فاضلاب خانگی از روش هایی مانند فرایندهای هوازی استفاده می شود که امکان استفاده مجدد از فاضلاب به منظور آبیاری فضای سبز و سایر موارد مورد نظر را فراهم می نماید که البته نوع مصرف فاضلاب تصفیه شده می بایست در طراحی لحاظ شود. اما در سپتیک تانک از روش های بی هوازی استفاده می شود و لذا امکان دستیابی به استاندارد محیط زیست و استفاده مجدد را نخواهیم داشت.
نصب پکیج تصفیه فاضلاب منازل مسکونی
نصب پکیج تصفیه فاضلاب خانگی معمولا در محل موتور خانه و یا در حیاط ساختمان و همچنین در بالای پشت بام امکان پذیر است. عملیات نصب در زمان کوتاه و به سادگی انجام می شود.
بهره برداری از پکیج تصفیه فاضلاب مسکونی
پکیج تصفیه فاضلاب خانگی شرکت شاران صنعت به صورت تمام اتوماتیک بوده و تنها نیاز به انجام بازدید های دوره ای و پر نمودن مخازن مواد شیمیایی و تعویض فیلترها به صورت دوره ای را دارد که در دفترچه راهنما ی بهره برداری پکیج تصفیه فاضلاب خانگی کلیه موارد شرح داده شده است.
قیمت پکیج تصفیه فاضلاب خانگی
با توجه به اینکه این پکیج ها معمولا توسط منازل مسکونی و جهت مصارف خانگی تهیه می شود لذا مقرون به صرفه بودن آن ها از اهمیت خاصی برخوردار است.
مواردی که در قیمت پکیج تصفیه فاضلاب خانگی اثر گذار است بدین شرح می باشد:
تعداد ساکنین یا به عبارتی دبی دستگاه تصفیه فاضلاب خانگی
مورد مصرف فاضلاب تصفیه شده یا به عبارتی استاندارد خروجی
جنس پکیج و برند تجهیزات
فضای در دسترس جهت استقرار پکیج
نوع فرایند انتخاب شده جهت تصفیه