تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی | شرکت شاران صنعت

تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی - تصفیه فاضلاب بهداشتی - تصفیه فاضلاب انسانی - تصفیه پساب بهداشتی - تصفیه پساب انسانی

تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی شامل تصفیه فاضلابی است که در اثر استفاده از آب در فعالیت های بهداشتی انسان تولید می شود و با توجه به عمومیت و گستردگی تولید این نوع فاضلاب در هر مکانی که انسان حضور داشته باشد می توان گفت بیشترین ظرفیت تصفیه خانه های دنیا جهت تصفیه فاضلاب بهداشتی ساخته و در حال بهره برداری هستند. تخلیه فاضلاب بدون انجام تصفیه فاضلاب انسانی به منابع آب بخصوص در مناطقی که به دلیل تراکم جمعیت حجم فاضلاب بیشتر از ظرفیت خودپالایی محیط زیست باشد یکی از مهمترین مشکلات زیست محیطی می باشد.

در صورت اینکه می خواهید تصفیه پساب بهداشتی انسانی خود را در حد استانداردهای محیط زیست انجام نمایید جهت مشاوره فنی با کارشناسان این شرکت تماس حاصل فرمایید و اگر به دنبال اطلاعات فنی بیشتر هستید به ادامه مطلب مراجعه کنید و برای مطالعه موارد کلی صفحه تصفیه فاضلاب را بخوانید.

محصولات: پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی – تصفیه خانه بتنی فاضلاب بهداشتیسپتیک تانک
خدمات: تصفیه فاضلاب شهریتصفیه فاضلاب جوامع کوچکتصفیه فاضلاب خانگی

 

تصفیه ترکیبات موجود در پساب های بهداشتی

فاضلاب بهداشتی به طور معمول شامل فاضلاب خاکستری ( فاضلاب ناشی از شستشوی ظروف ، مصارف آشپزخانه، شستشو در حمام و شستن لباس ها حاوی مواد شوینده ) و فاضلاب سیاه ( فاضلاب توالت ها حاوی زائدات انسانی ) است که عملیات تصفیه فاضلاب انسانی معمولا بر روی ترکیب این دو فاضلاب انجام می شود.

 

تصفیه پارامترهای مهم فاضلاب بهداشتی – انسانی

فاضلاب بهداشتی تازه دارای رنگ خاکستری بوده و پس از مدتی که می ماند و گندیده و کهنه می شود به رنگ سیاه در می آید. در مراکز تصفیه یا منابع نگهداری آن ، بوی فاضلاب ناشی از گازهایی است که به دلیل متلاشی شدن مواد آلی تولید می گردد و بوی فاضلاب تازه قابل تحمل تر از فاضلاب کهنه است در حالی که بوی فاضلاب کهنه بر اثر فعالیت باکتری های بی هوازی و تولید گاز سولفید هیدروژن است. تولید بو یکی از مشکلات برخی از سیستم های تصفیه فاضلاب انسانی است.

مهمترین پارامترهایی که در تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی مورد توجه قرار می گیرد شامل اکسیژن خواهی بیولوژیکی BOD ، اکسیژن خواهی شیمیایی COD ، کل مواد جامد معلق TSS ، کل مواد جامد محلول TDS ، آلودگی های میکروبی و درجه اسیدیته می باشد. در صورتی که منبع پذیرنده فاضلاب تصفیه شده چاه جاذب یا آب های سطحی باشد در این صورت پارامتر های نیترات و فسفات نیز در تصفیه پساب بهداشتی انسانی اهمیت پیدا می کند.

تصفیه پارامترهای مهم فاضلاب بهداشتی

تصفیه پارامترهای مهم فاضلاب بهداشتی

تصفیه بیولوژیکی فاضلاب بهداشتی انسانی

متداول ترین روشهای تصفیه فاضلاب بهداشتی بر پایه تصفیه بیولوژیکی فاضلاب استوار هستند. در این نوع تصفیه میکروارگانیسم ها و به خصوص باکتری ها از مواد آلی موجود در فاضلاب مصرف می نمایند. بسته به حضور اکسیژن به عنوان گیرنده نهایی الکترون ، شرایط تصفیه و فعالیت میکروارگانیسم ها فرایند های بیولوژیکی تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی به سه صورت هوازی (اکسیژن به عنوان گیرنده نهایی الکترون)، بی هوازی (بدون حضور اکسیژن آزاد) و انوکسیک (در حضور اکسیژن باند شده با نیتروژن) تقسیم می شوند.

برای طراحی و بهره برداری مناسب از واحدهای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب بهداشتی باید نوع میکروارگانیسم ها و شرایط رشد آنها، واکنش صورت گرفته، عوامل محیطی ، مشخصات فاضلاب و سرعت واکنش ها در نظر گرفته شود.
الگوی رشد میکروارگانیسم ها که در تصفیه فاضلاب بهداشتی بسیار به کار می رود به دو طریق رشد چسبیده و رشد معلق است. در رشد معلق میکروارگانیسم ها به حالت معلق در فاضلاب باقی می مانند و رشد خود را تکمیل می کنند. در رشد چسبیده رشد میکروارگانیسم ها به صورت متصل به یک مدیا یا بستر (ثابت یا متحرک) صورت می گیرد. جنس بستر در این روش های تصفیه فاضلاب انسانی ممکن است از مواد پلیمری ، سنگ ، سرامیک و غیره باشد.

 

روش های متداول تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی

روش لجن فعال متعارف CAS : یک فرایند بیولوژیکی هوازی تصفیه فاضلاب است که در حدود صد سال است که جهت تصفیه انواع فاضلابها بخصوص تصفیه فاضلاب انسانی بهداشتی در مقیاس های بزرگتر ازجمله تصفیه فاضلاب شهری به کار می رود. در این روش میکروارگانیسم ها و به ویژه باکتری ها ضمن مصرف اکسیژن مواد آلی موجود در فاضلاب را تجزیه می نمایند.

روش لجن فعال هوادهی گسترده EAAS : به عنوان پرکابرد ترین روش لجن فعال و با زمان ماند بیشتر و تولید لجن کمتر نسب به روش لجن متعارف می باشد. این فرایند برای تصفیه فاضلاب بهداشتی جوامع کوچکتر مناسب می باشد.

روش رشد چسبیده با بستر متحرک MBBR : در این روش از مدیای معلق که معمولا ازجنس PVC و PP هستند در حوض هوادهی استفاده می شود که موجب فراهم نمودن شرایط رشد چسبیده میکروارگانیسم ها همزمان با رشد معلق آنها می گردد و این امر باعث افزایش راندمان تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی و به عبارتی کاهش حجم راکتور هوادهی نسبت به روش لجن فعال می شود.

روش رشد چسبیده با بستر ثابت IFAS : در این متد مدیای ثابت که عموما ازجنس PVC و PP می باشند درون حوض هوادهی مستقر می شوند که این امر موجب می شود علاوه بر رشد معلق رشد چسبیده میکروارگانیسم ها نیز انجام شده و از این طریق همانند روش رشد چسبیده با بستر متحرک کارایی تصفیه فاضلاب انسانی افزایش و به عبارت دیگر از حجم حوض هوادهی کاسته می شود.

روش بیو رآکتور غشایی MBR : این روش یکی از مدرن ترین روشهای حال حاضر در تصفیه فاضلاب می باشد. در این روش به جای استفاده از ته نشینی ثانویه جهت جداسازی لجن از پساب تصفیه شده فاضلاب از داخل یک غشاء با منافذ در حد میکرو یا اولترا عبور می کند. پساب تصفیه شده در این روش از جمله در تصفیه فاضلاب بهداشتی از کیفیت بالاتری نسبت به روشهای متداول دیگر برخوردار می باشد. البته به دلیل هزینه بالا ممبران ها در انتخاب این روش بایستی به هزینه اولیه ، هزینه های اپراتوری و تخصصی تر بودن بهره برداری نیز توجه نمود.

 

سایر روش های تصفیه فاضلاب انسانی

روشهای بسیار متنوعی جهت تصفیه فاضلاب بهداشتی وجود دارد که از متداول ترین آنها می توان به روش راکتور ناپیوسته متوالی SBR ، روش لودزاک اتینگر اصلاح شده MLE ، فرآیند تلفیقی بی هوازی – انوکسیک – هوازی A2O و فرآیند دیسک بیولوژیکی چرخان RBC اشاره کرد.

 

کاربرد سپتیک تانک در تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی

سپتیک تانک و ایمهوف تانک فرآیندهای بیهوازی ساده ای هستند که خروجی آنها جهت تصفیه فاضلاب بهداشتی یا به عبارتی تصفیه فاضلاب انسانی به هیچ عنوان در حد استاندارد سازمان محیط زیست نمی باشد. در سپتینک تانک ها عملیات تجزیه بیهوازی فاضلاب و همچنین عملیات ته نشینی به صورت توامان موجب کاهش بار آلودگی فاضلاب و به عبارتی پیش تصفیه فاضلاب بهداشتی می شود. استفاده از این سیستم های بیهوازی و ته نشینی همچنین می تواند از چاه جاذب در مقابل گرفتگی زودهنگام محافظت نماید.

 

لزوم حذف چربی در تصفیه فاضلاب انسانی بهداشتی

در مواردی که تولید چربی توسط یک واحد مجزا و با حجم بالا وارد فاضلاب بهداشتی می شود لزوم حذف چربی قبل از ورود به فرآیند تصفیه پساب بهداشتی اهمیت پیدا می کند. چربی همچنین یکی از عوامل اصلی گرفتگی چاه های جاذب در صورت عدم وجود سیستم تصفیه فاضلاب انسانی بهداشتی می باشد.